top of page

Ασφαλές Παιχνίδι

Η Betathlon Ltd, νοιάζεται για τους πελάτες της και εστιάζει στο ασφαλές παιχνίδι που πρέπει να διεξάγεται. Θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενημερώνει και να προειδοποιεί τους πελάτες της, με σκοπό την προστασία τους από τις συνέπειες της προβληματικής ενασχόλησής τους με το στοίχημα.

Η Betathlon Ltd, έχει εφαρμόσει πολιτικές που επιτρέπει στους πελάτες της να στοιχηματίζουν με υπευθυνότητα και να θεωρούν τον στοιχηματισμό ως μια ευχάριστη δραστηριότητα αναψυχής. Οι πολιτικές αυτές εμποδίζουν τον πελάτη να χάσει την αίσθηση διασκέδασης και να αντιμετωπίζει τον στοιχηματισμό ως μία μέθοδο ή ευκαιρία για να αποκτήσει χρήματα ή ακόμη χειρότερα να συνεχίζει να στοιχηματίζει περισσότερο προκειμένου να ανακτήσει τα χαμένα του χρήματα.

Ως εκ τούτου, οι πολιτικές της Betathlon Ltd περί ασφαλούς παιχνιδιού βασίζονται στα ακόλουθα σημεία:

Πληροφόρηση: Ενημερώνουμε τους πελάτες μας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους κινδύνους που εγκυμονούν τα διαδικτυακά παιχνίδια, για τα μέτρα πρόληψης και τα πρώτα συμπτώματα εθισμού.

Εκπαίδευση προσωπικού: Εκπαιδεύουμε το προσωπικό μας σε τακτά χρονικά διαστήματα για το υπεύθυνο παιχνίδι και προσκαλούμε εμπειρογνώμονες καθώς και οργανώσεις ειδικευμένες στο αντικείμενο αυτό για την παροχή εκπαίδευσης και πρακτικής βοήθειας.

Προστασία ανηλίκων: Είμαστε προσηλωμένοι στην προστασία των πιο ευάλωτων και απορρίπτουμε ρητά ανήλικους πελάτες.

Bοήθεια και υποστήριξη: Προσφέρουμε στους πελάτες που το έχουν ανάγκη τα στοιχεία επικοινωνίας παρόχων επαγγελματικής βοήθειας, προκειμένου να δεχτούν την κατάλληλη υποστήριξη για την πρόληψη και τη θεραπεία προβλημάτων εθισμού στα τυχερά παιχνίδια.

Είναι σημαντικό ο στοιχηματισμός να παραμείνει ως μια ευχάριστη και ασφαλής δραστηριότητα και όχι να δημιουργηθεί ο εθισμός και να υπάρχει ο κίνδυνος για κάποιους ανθρώπους να μετατραπεί σε πρόβλημα. Οι συνέπειες του τζόγου στη ζωή κάποιου ανθρώπου μπορεί να είναι καταστροφικές.

Το προσωπικό μας είναι πάντα έτοιμο να σας ακούσει και να σας υποστηρίξει αναφορικά με τη διατήρηση του ελέγχου στοιχηματισμού.

Η Betathlon Ltd, κάτωθι σας παραθέτει μία σειρά χρήσιμων συμβουλών για την ασφαλή ενασχόλησή σας με τον στοιχηματισμό:

Συμβουλές για διεξαγωγή ασφαλούς παιχνιδιού:

√ Μπορείτε να καθορίσετε τα δικά σας όρια στο ποσό που επιτρέπετε στον εαυτό σας να στοιχηματίσετε/χάσετε, δηλαδή να θέσετε χρηματικό όριο.

√ Μπορείτε να θέσετε κάποιο χρονικό στοιχηματικό όριο, με σκοπό να μην στοιχηματίζετε ασταμάτητα αλλά σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα που θα επιλέξετε για την διασκέδαση σας.

√ Κάνετε συχνά διαλείμματα από τον στοιχηματισμό, με σκοπό την αποφυγή στο να γίνει εξάρτηση.

√ Μην στοιχηματίζετε όταν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να το κάνετε και ποτέ μην δανείζεστε χρήματα από τρίτα πρόσωπα για να στοιχηματίσετε.

√ Στοιχηματίζετε μόνο με χρήματα που έχετε διαθέσιμα για την διασκέδαση σας και όχι με χρήματα δικά σας ή της οικογένειας σας που είναι απαραίτητα για κάλυψη καθημερινών εξόδων ή οποιονδήποτε άλλων εξόδων και υποχρεώσεων.

√ Να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι ο στοιχηματισμός είναι απλά ένα παιχνίδι, μια δραστηριότητα και θα πρέπει να είσαστε σε θέση να μην χάσετε ποτέ τον έλεγχο. Τα χαμηλής επικινδυνότητας τυχερά παιχνίδια είναι ένας τρόπος στοιχηματισμού με πολύ μικρή πιθανότητα να χαθεί ο έλεγχος.

√ Ισορροπήστε στην ζωή σας τον στοιχηματισμό με άλλες δραστηριότητες.

√ Αποφεύγετε να στοιχηματίζετε όταν υποφέρετε από κατάθλιψη, μελαγχολία, απογοήτευση, άγχος ή όταν βρίσκεστε σε κατάσταση μέθης (μεθυσμένος), σύγχυση ή εκτός ελέγχου.

Μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ότι αντιμετωπίζετε πρόβλημα όταν:

⊗ Αφιερώνετε τον περισσότερο σας χρόνο στον στοιχηματισμό και παραμελείτε διάφορες σας υποχρεώσεις ή άλλες ενασχολήσεις ή δραστηριότητες.

⊗ Παραμελείτε την οικογένεια σας προκειμένου να στοιχηματίζετε.

⊗ Απουσιάζετε για πολύωρα ή αδικαιολόγητα διαστήματα από τη δουλειά. Η αποδοτικότητα στην εργασία σας είναι μειωμένη, ενώ σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, ο εθισμένος μπορεί να θέσει εξ’ ολοκλήρου σε κίνδυνο την εργασία του.

⊗ Διαπληκτίζεστε τακτικά με τον/την σύντροφο σου για το χρόνο και τα χρήματα που σπαταλάτε στον στοιχηματισμό και αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τον εαυτό σας, δεν μπορείτε να θέσετε όρια.

⊗ Ξοδεύετε χρήματα στον στοιχηματισμό, ενώ αυτά προορίζονταν για άλλο σκοπό, π.χ. οικογενειακά χρήματα που προορίζονται για ενοίκιο, δάνεια, εκπαίδευση, φάρμακα, ψώνια, ρουχισμό, ιατρικά έξοδα κ.α.

⊗ Νιώθετε ότι μέσα από τον τζόγο βρίσκεστε με ανθρώπους που σας καταλαβαίνουν.

⊗ Αντιλαμβάνεστε τον στοιχηματισμό ως μέσο διαφυγής από τα καθημερινά σας προβλήματα.

⊗ Εάν κάτι σας εμποδίσει να στοιχηματίσετε, αντιδράτε με δυσφορία, θυμό και ένταση, ενώ σε περίπτωση κέρδους, θα παρουσιάσετε αυξημένη χαρούμενη διάθεση και ανακούφιση.

⊗ Μελετάτε εντατικά και με έντονο πάθος τα προγράμματα με τις στοιχηματικές επιλογές, τα προγνωστικά από την τηλεόραση, τις εφημερίδες, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο.

⊗ Απομονώνεστε από την οικογένειά σας, την εργασία σας ή από κοινωνικές εκδηλώσεις προκειμένου να σκεφτείτε τρόπους με τους οποίους θα κάνετε το επόμενο στοίχημα.

⊗ Αντιμετωπίζετε τα τυχερά παιχνίδια ως μέθοδο για να αποκτήσετε περισσότερα χρήματα.

Εάν ισχύει για εσας, έστω και ΈΝΑ από τα παραπάνω, τότε εισηγούμαστε να λάβετε άμεσα δράση ΠΡΙΝ αυτό καταστεί χειρότερο πρόβλημα.

Προστασία Ανηλίκων:

Είναι παράνομο για οποιονδήποτε κάτω των 18 ετών να εισέλθει και να στοιχηματίσει σε οποιοδήποτε αδειοδοτημένο υποστατικό της cybet ή των εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων της!

Η cybet αναλαμβάνει την ευθύνη της πολύ σοβαρά για την προστασία των ανηλίκων. Οι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι μας και τα υπεύθυνα πρόσωπα που εργάζονται στα υποστατικά διεξάγουν ελέγχους επιβεβαίωσης ηλικίας σε όλους τους πελάτες σε περίπτωση που θεωρούν ότι το άτομο αυτό πιθανόν να είναι ανήλικο, και ζητούν αποδεικτικά έγγραφα της ηλικίας αυτών.

Τέλος, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αποφύγουμε διαφημίσεις που θα μπορούσαν να προσελκύσουν ανηλίκους στο εγχρήματο παιχνίδι.

Οι εκστρατείες μάρκετινγκ μας έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ελκύουν παιδιά ή ανηλίκους. Στην ιστοσελίδα μας έχει τοποθετηθεί η προειδοποίηση 18+ σε εμφανές σημείο.

Προειδοποίηση: Όποιος προσκαλεί, υποκινεί ή επιτρέπει σε ανήλικο να συμμετάσχει σε στοίχημα, είναι ένοχος σε ποινικό αδίκημα.

Bοήθεια και υποστήριξη:

Η ιστοσελίδα της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε το πρόβλημά σας (https://safergambling.gov.cy/).

Μπορείτε να καλέσετε τις υπηρεσίες συμβουλευτικής του Κέντρου Πολλαπλής Παρέμβασης, για να μιλήσετε δωρεάν με ένα επαγγελματία σε ένα ασφαλές και εμπιστευτικό περιβάλλον, στον αριθμό 1454.

Μπορείτε να καλέσετε επίσης την ανοικτή γραμμή επικοινωνίας 1456 του Κέντρου Συμβουλευτικής Εφήβων και Οικογένειας «ΠΕΡΣΕΑΣ» η οποία παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες μέχρι 22 ετών, καθώς και σε άτομα του οικογενειακού, φιλικού και κοινωνικού τους περιβάλλοντος.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλές άλλες οργανώσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να ελέγξετε και/ή επιλύσετε το πρόβλημά σας, όπως:

gamcare.org.uk

gamblersanonymous.org.uk

gamblingtherapy.org

kethea.gr/

Σε περίπτωση που θέλεις να αναφέρεις κάποιο περιστατικό στην Ε.Α.Σ. μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον σύνδεσμο που θα βρεις εδώ .

bottom of page